
יחזקאל בראון
בראון
(שם משפחה)שמות משפחה נובעים מכמה מקורות שונים. לעיתים לאותו שם קיים יותר מהסבר אחד.שם משפחה זה נגזר ממילה המתארת תכונה פיזית.
השם בראון, באיות שונה, קיים בגרמנית ובאנגלית. בתור כינוי שם זה התייחס לאדם ששערו, עיניו או זקנו היו בצבע חום. בתור שם משפחה, שם זה קיים במגוון רחב של צורות איות ותרגומים.
אישים ידועים מהמאה ה-20, אשר נשאו את שם המשפחה היהודי בראון כוללים את היינריך בראון (1927-1854), סופר, עיתונאי ופוליטקאי סוציאליסטי גרמני יליד אוסטריה, חבר הפרלמנט הגרמני בשנים 1904-1903; ואת אלכסנדר בראון (1920-1866), עיתונאי הונגרי.
רויז רויז, למקהלה מעורבת א קפלה (1980)
(מוסיקה)רויז רויז ("ורד ורד" - בידיש)
הקלטה מקורית מדיסק מקהלת האיחוד בניצוח אבנר איתי: מוסיקה יהודית וישראלית. פורסם על ידי בית התפוצות בשנת 1999.
על שיר מסורתי חסידי זה מספרת אגדה: "הרבי מרימנוב יצא ביום שישי לפנות ערב אל השדה. שמע רועה מזמר שיר בפולנית - 'רוזשא רוזשא, יאק טי דאלעקא', שמשמעו: ורד, ורד, מה רחוק אתה'. והמשכו: 'יער יער, מה גדול אתה. אִלולא היה הוורד כה רחוק, לא היה היער כה גדול.' אמר הרבי כי אין לדעת כמה סודות גלומים באותו ניגון, ולמחרת, לשלוש סעודות שר את הניגון, אך הוסיף לו בית יהודי על אודות השכינה."
הטקסט מאת ד"ר אבנר בהט, ופורסם במקור על ידי בית התפוצות בספרון הדיסק מקהלת האיחוד בניצוח אבנר איתי: מוסיקה יהודית וישראלית.
בנכר, למקהלת בנות
(מוסיקה)הקלטה מקורית מדיסק "מקהלת העפרוני: מוסיקה יהודית וישראלית". פורסם על ידי בית התפוצות בשנת 1991.
השיר מתאר ערב בסוכות, ואור הירח זורח דרך גג הסככה של הסוכה, ומאיר על ארבעת המינים. ארבעת המינים ישנים, אך ליבם אינם שקטים. הם עייפו מנדודיהם, וחלומיהם מלאים בחזיונות של ציון.
שיר אלגוריה לגלות, וכיסופים לציון.
השיר הולחן על ידי יחזקאל באון כחלק מקובץ השירים "מזמורים ופזמנות".
טקסט מאת ד"ר אבנר בהט, ופורסם במקור על ידי בית התפוצות בספרון הדיסק "מקהלת העפרוני: מוסיקה יהודית וישראלית".
ירושלים של זהב, למקהלת בנות
(מוסיקה)הקלטה מקורית מדיסק "מקהלת העפרוני: מוסיקה יהודית וישראלית". פורסם על ידי בית התפוצות בשנת 1991.
השיר "ירושלים של זהב" נכתב על ידי נעמי שמר בשנת 1967 לכבוד פסטיבל הזמר והפזמון. המלודיה מבוססת חלקית על שיר עם בסקי בשם "Pello Joxepe". בהקלטו זו שומעים גרסא בעיבוד למקהלה ופסנתר מאת יחזקאל בראון, שהוא עיבד כחלק מקובץ השירים "מזמורים ופזמנות".
וימלט קין, למקהלת גברים א קפלה
(מוסיקה)הקלטה מקורית מדיסק "יחזקאל בראון יצירות למקהלה: מקהלת האיחוד". פורסם על ידי בית התפוצות בשנת 1996.
שיר מאת הסופר הישראלי, יעקב שבתאי, ומוסיקה מאת יחזקאל בראון, שמספר את סיפורו של קין שבורח לארץ נוד לאחר רצח אחיו, הבל (השראה מהסיפור על קין והבל מספר בראשית, פרק ד').